Політико-ідеологічна складова процесу статеворольової соціалізації молоді через реформування побуту, інституту шлюбу та сім’ї в 20-30-х роках ХХ сторіччя - Онипченко, Оксана (My University, 2018)
Автором виділено декілька ключових напрямів дискусій у цей період: перший напрям – «Модернізація побуту по-комуністичному: проекти й результати», що висвітлював заходи більшовицької влади, які були спрямовані на звільнення жінок від «домашнього рабства» через створення широкої мережі державних ясел і дитячих садків, комбінатів громадського харчування; другий напрям – «Від традиційної сім’ї до соціалістичної: дискусії, нормативні акти, підсумки», що висвітлював політику більшовиків у сфері сімейних відносин, трансформацію інституту шлюбу та сім’ї.
Онипченко О. І. Політико-ідеологічна складова процесу статеворольової соціалізації молоді через реформування побуту, інституту шлюбу та сім’ї в 20-30-х роках ХХ сторіччя / О. І. Онипченко // Вісник Черкаського університету. Сер. : Педагогічні науки. – 2018. – Вип. 1. – С. 75–81.
Keywords: політико-ідеологічна складова, побут, шлюбно-сімейні відносини, відносини між статями, статеворольова соціалізація; political-ideological component, household, family-marriage relations, relations between the sexes, gender-role socialization