Навчально-пізнавальна компетентність студентів як фактор професійного становлення - Репко, Інна; Домніч, Т. В. (My University, 2020)
Актуальною є проблема формування ключових компетентностей майбутнього педагога, зокрема навчально-пізнавальної, яка є складовою інших компетентностей. Мета роботи – розкрити навчально-пізнавальну компетентність студентів як фактор професійного становлення. Автори наголошують, що важливо формувати особистість, яка вміє самостійно вчитися, шукати джерела інформації, шляхи розв’язання завдань, не губитися в нових ситуаціях. Навчально-пізнавальну компетентність потрібно розглядати як фактор, що дозволяє отримати якісну професійну освіту.
Репко І. П. Навчально-пізнавальна компетентність студентів як фактор професійного становлення / І. П.Репко, Т. В. Домніч // Розвиток національної педагогічної освіти у подіях і персоналіях: особливості, здобутки та перспективи : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (19 листоп. 2020 р., м. Харків) /за заг. ред. : Г.Ф. Пономарьової; Комун. Закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків : ФОП Петров В. В., 2020. – С. 300–303.
Keywords: ключові компетентності, навчально-пізнавальна діяльність, професійна освіта,здобувачі освіти, атмосфера взаємодії.