Формування проектної культури майбутнього вчителя - Репко , Інна; Задорожня, Яна (My University, 2025)
У тезах розглядається важливість формування проектної культури у майбутніх вчителів під час їхньої професійної підготовки в закладах вищої освіти. Автори підкреслюють, що проектна культура є невід’ємним складником професійно-педагогічної культури вчителя, сприяючи розвитку творчого мислення, критичного аналізу та інноваційних підходів до організації освітнього процесу. Відзначено, що формування цієї культури має здійснюватися через активну участь студентів у навчальних проектах, тренінгах і майстер-класах, а також через побудову інноваційного освітнього середовища в закладах вищої освіти. Також вказано на важливість співпраці викладачів і студентів для реалізації проектної діяльності.
Keywords: проектна культура; професійна підготовка; майбутні вчителі; педагогічна діяльність; інноваційне середовище; навчальні проекти; студентоцентризм; творчість; критичне мислення; project culture; professional training; future teachers; pedagogical activity; innovative environment; educational projects; student-centered approach; creativity; critical thinking