Реалізація особистісно орієнтованого підходу у процесі проведення семінарських занять зі студентами педагогічних закладів вищої освіти з метою їх творчого самовдосконалення та саморозвитку - Бакуменко, Тетяна (My University, 2019)
Здійснено аналіз реалізації особистісно орієнтованого підходу у процесі проведення семінарських занять зі студентами педагогічних закладів вищої освіти з метою їх творчого самовдосконалення та саморозвитку. Проведено ретроспекції наукових підходів до реалізації ідей особистісно орієнтованого підходу в освіті. Надано визначення поняття «семінар». Здійснено аналіз різних видів семінарських занять та доведено ефективність упровадження в практику роботи з майбутніми педагогами особистіно орієнтованого підходу у процесі їх організації
Keywords: особистісно орієнтований підхід, особистість, саморозвиток, самовдосконалення, семінарське заняття; individually oriented approach, personality, self-development, self-improvement, seminars; индивидуально ориентированый подход, личность, саморазвитие, самосовершенствование, семинарское занятие