Формування іміджу вихователя ЗДО - Гриценко, Алєся (My University, 2019)
У роботі досліджується проблема формування іміджу вихователя закладу дошкільної освіти у процесі впровадження розробленої технології. Вивчено та проаналізовано теоретичні основи дослідження підходів щодо дослідження теми і на цій підставі з’ясування теоретичних питань із досліджуваної проблеми. Сучасне суспільство одним із найважливіших чинників прогресу та конкурентоспроможності країн на світовому ринку визнає вищу освіту, котра дозволяє формувати найпотужніший ресурс – освічених фахівців. У процесі дослідження визначено зміст і структуру іміджу вихователя: виявлення його типового стану – важливих досягнень і типових недоліків, їх причин, основних здобутків передового педагогічного досвіду тощо. Сутність іміджу як психолого-педагогічної характеристики полягає в його здатності впливати на емоції аудиторії, пристосовуючись до її очікувань, виділяючи та підкреслюючи найголовніших риси та якості його носія. Складниками професійного іміджу вихователя ЗДО є: візуальний, аудіальний, внутрішній і професійний. Кожен із них має своє специфічне наповнення і є вагомим елементом у загальній структурі професійного іміджу педагога дошкільного профілю. Під час проведення дослідження обґрунтовано технологію формування іміджу вихователя ЗДО. Загальна логіка втілення педагогічної технології формування іміджу вихователя у професійній підготовці може бути представлена певним алгоритмом. Експериментально перевірено педагогічні умови формування іміджу вихователя ЗДО. Визначено динаміку показників рівня сформованості поняття про імідж у вихователів закладу дошкільної освіти
МАГІСТЕРСЬКА РОБОТА (Аннотація)
Keywords: імідж, заклад дошкільної освіти, вихователь, технологія, педагогічні умови; image, institution of preschool education, educator, technology, pedagogical conditions; имидж, учреждение дошкольного образования, воспитатель. технология, педагогические условия