Підготовка майбутніх учителів до реалізації принципу наочності на уроках природознавства в початковій школі - Махортова, А. (My University, 2019)
В освітньому процесі початкової школи важливо розвивати у учнів інтерес до навчання, спиратися на чуттєве сприйняття освітньої інформації, включати всі органи чуття при сприйнятті навколишнього світу. Чим різноманітніше чуттєве сприйняття освітнього матеріалу, тим міцніше він засвоюється. Це досягається при широкому використанні наочних засобів на усіх етапах навчання. Сучасний вчитель початкових класів повинен чітко розуміти зміст поняття "наочність", знати і застосовувати у своїй педагогічній діяльності різні види наочності, залежно від освітньої мети, обирати найефективніші засоби наочності.
Махортова А. В. Підготовка майбутніх учителів до реалізації принципу наочності на уроках природознавства в початковій школі : пояснювальна записка до магістерської роботи спеціальності 013 "Початкова освіта" / А. В. Махортова ; наук. керівник І. В. Каденко. - Харків, 2019. - 129 с.
Keywords: принцип наочності, види наочності, вимоги до реалізації принципу наочності, уроки природознавства, початкова школа, вчитель початкових класів.; principle of visual aids, types of visual aids, implementation requirements for principle of visual aids, science lessons, primary school, a teacher of primary school.; принцип наглядности, виды наглядности, требования к реализации принципа наглядности, уроки природоведения, начальная школа, учитель начальных классов