Методологія вивчення поняття величини - Пономарьова, Галина; Харківська, Алла; Отрошко, Тамара (My University, 2009)
У методичному посібнику розкрито теоретичний та практичний зміст з питань вивчення поняття «Величини» і залежностей між величинами. Виклад матеріалу тісно пов’язано з програмами курсів математики початкових класів та методики викладання математики педагогічних ВНЗ. В історичному аспекті розглянуто розвиток системи одиниць величин. Висвітлено питання загальноосвітнього підходу до формування поняття величини. Для викладачів та студентів факультетів підготовки учителів початкових класів педагогічних ВНЗ, вчителів початкових класів.
Пономарьова Г.Ф. Методологія вивчення поняття величини [Текст] : навч. посіб. / Г. Ф. Пономарьова, А. А. Харківська, Т. В. Отрошко. - Харків : ХГПІ, 2009. - 268 с.
Keywords: величини, залежності між величинами, викладання математики в початковій школі