Мова як чинник формування етнічної ідентичності особистості - Волкова, Ірина; Біда, О. (My University, 2019)
Розглянуто основні чинники впливу на формування етнічної ідентичності. Стверджується, що мова як явище глибоке й багатогранне може для однієї соціальної спільноти бути маркером ідентичності, а для іншої – ні. Доведено, що мова є важливим чинником у процесі усвідомлення етнічної єдності й виявляє себе конструктом багатьох різновидів ідентичностей.
Волкова І. В. Мова як чинник формування етнічної ідентичності особистості / І. В. Волкова, О. С. Біда // Філологічні науки: історія, сучасний стан та перспективи досліджень : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів,13-14 грудня 2019 р. – Львів : ГО «Наукова філологічна організація «ЛОГОС»,2019. – Ч. ІІ. – С. 70–72.
Keywords: етнічна ідентичність, етнічне самовизначення, індивід, мова, види ідентичності; ethnic identity, ethnic self-determination, individual, language, types of identity; этническая идентичность, этническое самоопределение, индивид, язык, виды идентичности