Імідж педагога як складова професійної компетентності - Ільїна, Олена; Кушнаренко, В. С. (My University, 2023)
Викладач закладу вищої освіти – особистість, яка за змістом своєї професійної діяльності повинен володіти рядом універсальних якостей: мати здібності організатора, оратора, аналітика, психолога, правильно писати і добре говорити, бути компетентним спеціалістом в своїй професійній сфері та ерудитом в інших областях знань. Від викладача вимагається виявлення природних здібностей, а також таланту, значних розумових, фізичних, часових та емоційних затрат.
Ільїна О О. Імідж педагога як складова професійної компетентності / О. О. Ільїна, В. С. Кушнаренко // Сучасні напрями вдосконалення педагогічної майстерності викладачів : матеріали I Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Чернігів, 27–28 квіт. 2023 р.) / Академія Державної пенітенціарної служби. – Чернігів : Академія ДПтС, 2023. – С. 112–114
Keywords: педагогічний імідж, професійна компетентность, педагог; pedagogical image, professional competence, teacher