Особливості удосконалення професійної підготовки до викладання української мови майбутніх учителів початкових класів і вчителів-словесників в умовах запровадження інклюзивної освіти - Чала, Анна (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню актуальної проблеми сьогодення готовності вчителів початкових класів до нової української школи. Зазначено, що підготовка нового компетентного вчителя є одним з провідних завдань реформування освіти в Україні. Важлива увага звернена на проблему вищих навчальних закладів педагогічного спрямування на етапі інтеграції України до європейського освітнього простору у підготовці вчителя нової генерації; роль дисциплін психолого-педагогічного циклу в системі професійної підготовки вчителів.
Чала А. Г. Особливості фахової підготовки сучасного вчителя-словесника в контексті імплементації Концепції «Нова українська школа» / А. Г. Чала // Інновації та традиції у мовній підготовці студентів: тези доп. Міжнар. наук.-практ. семінару (13 грудня 2018 р.). – Харків : ХНУБА. – С. 316–320.
Keywords: діти з особливими освітніми потребами, спеціальна освіта, інклюзивна освіта, інклюзивне навчання, інклюзивне освітнє середовище, освітня парадигма, модернізація підготовки спеціальних педагогічних фахівців, формування професіоналізму спеціальних педагогів у галузі інклюзивної освіти; children with special educational needs, special education, inclusive education, inclusive education, inclusive educational environment, educational paradigm, modernization of training of special pedagogical specialists, formation of professionalism of special educators in the field of inclusive education