Активні методи навчання у підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва до виконання ролі диригента-хормейстера - Коржавих, Іраїда Миколаївна; Литвинова, Ірина Євгеніївна; Юришева, Лідія Вікторівна (My University, 2018)
Діяльність вчителя музичного мистецтва складна і різноманітна. Вона має яскраво виражений соціальний і творчий характер, вимагає наявності багатьох професійних знань і вмінь. У підготовці майбутніх учителів музичного мистецтва існує низка специфічних вимог, які потребують від студента-музиканта комплексу професійних умінь високого рівня і становлять значну складність для виконання. Однією з таких вимог є виконання ролі диригента-хормейстера. Методи, використані в навчальній програмі, не вирішують проблему повністю. Одним із шляхів її рішення ми бачимо застосування методів активного навчання. Тим більше в умовах бакалаврату, де немає таких дисциплін диригентсько-хорового циклу, як практикум роботи над шкільною піснею, аранжування, музичні стилі, зростає навантаження на дисципліни «Хорове диригування» і «Хоровий клас». Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні проблеми активних методів навчання у підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва до виконання ролі диригента-хормейстера.У педагогіці майбутнього фахівця існує безліч підходів до розгляду різних аспектів діяльності педагога: системний, професіографічний, культурологічний тощо.
Коржавих І. М. Активні методи навчання у підготовці майбутнього вчителя музичного мистецтва до виконання ролі диригента-хормейстера / І. М. Коржавих, Л. В. Юришева, І. Є. Литвинова // Психолого-педагогічні та соціальні аспекти вдосконалення якості освіти : матеріали Усеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 22 листопада 2018 р.). – Харків : ФОП Петров В. В., 2018. – С. 145–150.