Управління системою вищої освіти в контексті ХХІ ст. - Харківська, Алла (My University, 2011)
У статті розглянуто необхідність диференційованого підходу до управління системою вищої освіти в умовах євроінтеграції через аналіз історичного досвіду реформування вищої освіти. Автор зазначає, що вищі навчальні заклади прагнуть залишити все краще, що було накопичене вітчизняною системою управління освітою та диференційовано застосовувати інноваційні технології управління європейської та світової вищої школи.
Харківська А. А. Управління системою вищої освіти в контексті ХХІ ст. / А. А. Харківська // Новий колегіум. Проблеми вищої освіти : наук. інформ. журн. – Харків, 2010. – № 4/5 (59/60). – С. 63–74.
Keywords: управління вищою освітою, реформи вищої освіти, рейтинговий механізм, інноваційна технологія; management, reforms of higher education, rating mechanism, innovative technology, higher education; управление высшим образованием, реформы высшего образования, рейтинговый механизм, инновационная технология