«Світ професій – твій погляд» (історія, теорія та практика) - Агєєнко, Тетяна; Бескорса, Вікторія; Дмитренко, Катерина; Нікуленко, Світлана (My University, 2020)
Вислів «Якщо професія стає способом життя, то ремесло перетворюється в мистецтво» не випадково був обраний у якості гасла для подорожі світом професій. Ця глибока та влучна думка так, чи інакше проведена нашими авторами у досить наративних текстах, за що велика вдячність від ініціаторів ІІ- ої Міжвузівської науково-практичної інтернет-конференції «СВІТ ПРОФЕСІЙ – ТВІЙ ПОГЛЯД». Цілком природно у колі людей, котрі присвятили себе освітній діяльності, що значну увагу приділено висвітленню педагогічній професії. Особливої шани заслуговують винятково щирі статті, які мають автобіографічний характер. ІІ Міжвузівська науково-практичній інтернет-конференції висвітлює актуальні проблеми і перспективи розвитку професій на тлі системної кризи фахово-освітніх орієнтирів у культурному просторі сьогодення. Враховуючи накопичений людством фактаж, щодо внеску представників різних професій в еволюцію цивілізації, не буде перебільшенням вважати «світ професій» – «всесвітом». Напрями роботи конференції: Світ професій – культурно-історичний дискурс :історія професій – історія людської цивілізації; професії, що зникли; професії світу як потреба та чинник розвитку суспільної організації; видатні особини у фаховому колі ; професійні династії; футуристичні прогнози ; тенденції розвитку та суспільні запити на реорганізацію професійної сфери; професії майбутнього; психолого-педагогічні аспекти самореалізації людини у професійній діяльності; форми та методи профорієнтаційної роботи з дітьми різного віку.
"Світ професій – твій погляд" (історія, теорія та практика) : матер. ІІ Міжвуз. наук.-практ. інтернет-конф., 24 квітня 2020 р. / Комун. закл. «Харків. гуманітар.-пед. акад.» Харків. облради ; кафедра культурологічних дисциплін та образотворчого мистецтва . – Харків, 2020. - 116 с.
Keywords: освіта, професія, культура, історія професій, професійні династії, професії майбутнього, форми та методи профорієнтаційної роботи з дітьми різного віку; education, profession, culture, history of professions, professional dynasties, professions of the future, forms and methods of career guidance work with children of different ages; образование, профессия, культура, история профессий, профессиональные династии, профессии будущего, формы и методы профориентационной работы с детьми разного возраста