Психологiчне благополуччя дiтей дошкiльного вiку в умовах випробувань - Савченко , Людмила; Табачник, Інна (My University, 2024)
Все частiше сучасне людство звертає увагу на свiй психологiчний стан та активно цiкавиться питаннями як досягнути щастя та задоволеностi життям. Звiдси й така популярнiсть феномену психологiчного благополуччя серед дослiдникiв i звичайних людей. Поняття психологiчного благополуччя розглядається у бiльшостi дослiджень як важливий аспект загального здоров'я людини, доповнюючи такi складовi як фiзичне благополуччя (добре фiзичне самопочуття, здатнiсть витримувати фiзичнi навантаження, харчування, гiгiєна, вiдпочинок, енергiя, бадьорiсть) та соцiальне благополуччя (задоволення соцiальним статусом, якiстю стосункiв з оточенням, здатнiсть ефективно спiлкуватися i взаємодiяти з iншими людьми). Актуальними стають практики пiдтримки благополуччя дiтей, а саме, створення безпечного простору; розвиток соцiально-емоцiйних навичок та навичок подолання стресу через гру; пiдтримка позитивної поведiнки; сприяння соцiально-iнтерактивному середовищу; обговорення труднощiв; додаткова пiдтримка
Keywords: особистiсть; психологiчнi вiдносини; психологiчного благополуччя; адаптацiя; емоцiйний комфорт; емоцiйний комфорт; personality; psychological relations; psychological well-being; adaptation; emotional comfort; reflection