РОЗРОБКА ЗАСОБІВ ВІЗУАЛЬНОГО ПРОГРАМУВАННЯ ДЛЯ АКТИВІЗАЦІЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ - БІЛІНСЬКА, Аліна (My University, 2019)
Анотація Впродовж усієї історії педагогічна наука та практика безперервно працюють над підвищенням ефективності та якості процесу навчання. Накопичений величезний досвід відображає довгий та складний шлях пошуку оптимальних рішень. Без них неможливий прогрес у здобутті та засвоєнні передових досягнень. Однак проблема розробки засобів візуального програмування для активізації пізнавальної діяльності учнів, електронних додатків до уроків із використанням середовищ програмування їх недостатньо досліджена, що і зумовило вибір теми магістерської роботи «Розробка засобів візуального програмування для активізації пізнавальної діяльності учнів» Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що розроблено і впроваджено в освітній процес: шляхи застосування середовищ програмування вчителем на уроках інформатики та технології; методичні прийоми програмованого навчання з використанням комп’ютерних програм, створених у середовищі програмування, з метою активізації пізнавальної діяльності учнів.
Білінська А. Розробка засобів візуального програмування для активізації пізнавальної діяльності учнів : пояснювальна записка до магістерської роботи здобувача вищої освіти другого (магістерського) рівня ОПП «Комп’ютерні науки» / А. Білінська ; наук. керівник : канд. пед. наук, Максим Роганов. – Харків, 2019.
Keywords: візуальне програмування, пізнавальна діяльність учнів, електронні додатки, середовища програмування; изуальное программирование, познавательная деятельность учащихся, электронные приложения, среды программирования; visual programming, cognitive activity of students, electronic applications, programming environments