РОЗВИТОК ГУМАНІСТИЧНОЇ ЦЕНТРАЦІЇ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Репко, Інна; Ільченко, Оксана (My University, 2019)
Педагог, що володіє гуманістичною центрацією, здатний до ефективної взаємодії з учнями, тому що саме взаємодія між педагогом і вихованцями є змістом педагогічного процесу. Досягнення достатнього рівня сформованості гуманістичної центрації майбутньому вчителю необхідні такі якості як: емпатія, комунікативна компетентність, педагогічний такт.
Репко І. П. Розвиток гуманістичної центрації у майбутніх педагогів / І. П. Репко, О. В. Ільченко // Інноваційні технологіх в науці та освіті. Європейський досвідІ: матеріали ІІ Міжнар. конф. (12-14 листопада 2019 р., м. Амстердам, Нідерланди). – Амстердам, 2019. – С. 115–119.
Keywords: гуманістична цент рація, ефективна взаємодія з учнями, педагогічний процес, емпатія, комунікативна компетентність, педагогічний такт