Театральне мистецтво у вимірах педагогіки - Ульянова, Вікторія; Снєдкова, Людмила; Салюкова, Аліна (My University, 2020)
Театральне мистецтво розглядається в роботі як ефективний засіб, що дозволяє розвивати інтелектуальну, духовну, фізичну сфери людини, ефективно реалізовує її творчий потенціал. Взаємодія педагогіки і театру має глибокі історичні й соціальні корені. Стаття присвячена актуальним проблемам визначення перспективних напрямків театрального мистецтва в педагогічному процесі формування особистості учнів. Розглянуті спільні та відмінні риси педагогічної та акторсько-режисерської діяльності, акторські та режисерські здібності, необхідні для вчителя, педагогічні методи підготовки сучасного вчителя мистецьких дисциплін в педагогічному вузі. Розгляд основних перспективних напрямів впровадження мистецтва театру в осітній процес школи для формування особистості учнів та ефективної реалізації їх творчого потенціалу.
Ульянова В. Театральне мистецтво у вимірах педагогіки / Вікторія Ульянова, Людмила Снєдкова, Аліна Салюкова // The 1st International scientific and practical conference «European scientific discussions» (Rome, 28-30, november 2020). – Rome, Italy : Potere della ragione Editore, 2020. – P. 410–417.
Keywords: театральне мистецтво, акторсько-режисерська діяльність. педагогічний процесс, система К.С.Станіславського, спектакль, шкільна театральна педагогіка, театрально-естетична діяльність, шкільний музично- виховний захід, сценарний матеріал, артистична особистість; theatrical art, acting and directing. pedagogical process, KS Stanislavsky's system, performance, school theatrical pedagogy, theatrical and aesthetic activity, school musical educational event, script material, artistic personality; театральное искусство, актерско-режиссерская деятельность. педагогический процесс, система К.С.Станиславского, спектакль, школьная театральная педагогика, театрально-эстетическая деятельность, школьный музыкально воспитательное мероприятие, сценарный материал, артистическая личность