Визначення алгоритму дослідження механізмів адаптації рослин до солей важких металів - Бритікова, Сніжана; Монастирська, Юлія; Москальов, Віталій Борисович (My University, 2022)
У тезах розглянуті теоретичні аспекти впровадження методів дослідження механізмів адаптації рослинного організму до дії токсичного фактора – солей важких металів. Науково-навчальна діяльність здобувачів освіти лежить в основі якісної підготовки фахівців біологів, тому вкрай важливо підбирати оптимальні напрями такої роботи. Описані етапи дослідження, процеси рослинного організму, на які вірогідно впливатиме чинник, що вивчається, та методи оцінки їх протікання. Сформульовано проект алгоритму дослідження механізмів адаптації рослин.
Бритікова С. Визначення алгоритму дослідження механізмів адаптації рослин до солей важких металів / Сніжана Бритікова, Юлія Монастирська, Віталій Москальов // Запровадження інноваційних освітніх практик як засіб підвищення якості національної освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф. ( м. Харків, 29 листопада 2022 р. ). – Харків, 2022. – С. 66-69
Keywords: солі важких металів, рослинні організми, теоретичні аспекти, методи дослідження, токсичні фактори