Превентивна та корекційна робота у соціальній сфері - Анголенко, Валентина; Волкова, Катерина; Печериця, Наталія (My University, 2023)
У навчально-методичному посібнику репрезентовано теоретичні та практичні основи превентивної та корекційної роботи у соціальній сфері. Зміст навчально-методичного посібника відповідає освітньо-професійній програмі підготовки фахівців галузі знань 23 Соціальна робота та вимогам Державного галузевого стандарту освіти для спеціальності 231 «Соціальна робота». У посібнику розкрито нормативно-законодавчу базу, яка регламентує стратегії превентивної та корекційної роботи; етико-професійні якості, функції та ролі соціального педагога / працівника в превентивній та корекційній роботі; соціальні проблеми та їх характеристики, соціальні, педагогічні, психологічні особливості та потреби груп превентивного та корекційного впливу, способи запобігання, зменшення та корекції негативних впливів на особистість, ознайомитися із закордонним досвідом, основними моделями, новітніми технологіями, формами і методами превентивної та корекційної роботи. Видання розраховане на здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників, працівників соціальної сфери, соціальних педагогів.
Превентивна та корекційна робота у соціальній сфері : навч.-метод. посібник для здобувачів вищої освіти освітнього рівня бакалавр за освітньо-професійною програмою галузі знань 23 Соціальна робота, спеціальності 231 Соціальна робота / уклад.: В. В. Анголенко, К. С. Волкова, Н. М. Печериця. – Харків, 2023. – 191 с.
Keywords: превентивна діяльність, корекційна діяльність, соціальна робота, превентивна робота з різними категоріями населення, соціально-педагогічна корекція з різними категоріями населення; preventive activity, corrective activity, social work, preventive work with different categories of the population, socio-pedagogical correction with different categories of the population