Удосконалення фахової компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва через опанування методом швидкого ноточитання. - Бесшапошникова, Тетяна; Школьнік, Серафима (My University, 2019)
У статті розглядаються методи швидкого, професійного орієнтування у фактурі фортепіанного акомпанементу, які націлені на удосконалення фахової компетентності майбутніх педагогів-музикантів. Вчителі музичного мистецтва мають бути різнобічно освіченими педагогами, володіти багатьма професійними навичками, набутими в процесі опанування цілого ряду музичних дисциплін. Серед них чинне місце займає дисципліна «Акомпанемент», метою занять з якої є надання студентам можливості набути вміння, необхідні педагогу-музиканту, а саме навички швидкого орієнтування у фактурі фортепіанного акомпанементу, здатність до виконавської свободи при трактуванні партій акомпанементу, вміння орієнтуватися у нотному матеріалі, обираючи найбільш зручний виклад, що допомагатиме дітям при співі. У статті представлені методичні рекомендації, у яких висвітлено та обґрунтовано практичні поради щодо більш ефективної роботи майбутніх учителів музичного мистецтва закладів дошкільної та загальної середньої освіти з дітьми у якості концертмейстерів. Користуючись такими рекомендаціями студенти змогли б належним чином оволодіти навичками швидкого орієнтування у фактурі фортепіанного акомпанементу до дитячого пісенного матеріалу.
Бесшапошникова Т. В. Удосконалення фахової компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва через опанування методом швидкого ноточитання / Т. В. Бесшапошникова, С. Я. Школьнік // Український психолого-педагогічний науковий збірник. – Львів : Львівська педагогічна спільнота. – 2019. – № 18. – С. 9–13.
Keywords: нотна фактура, акомпанемент; musical texture, accompaniment; нотная фактура, аккомпанемент