Диригентська підготовка вчителя музичного мистецтва засобами української хорової спадщини - Цехмістро, Ольга; Данильченко, Людмила; Мальцева, Олена (My University, 2021)
Розбудова суверенної, демократичної української держави вимагає застосування заходів, спрямованих на розвиток духовності народу, збагачення його інтелектуального потенціалу, виховання патріотизму та поваги до історичного минулого України. Одним із шляхів розв’язання цих питань є залучення молодого покоління до скарбів української культури – живого джерела естетично-духовних ідеалів нації. Вивчення українських хорових творів сприятимуть поглибленню знань здобувачів освіти з історії, традицій українського народу, збереженню та збагаченню національних цінностей, утвердженню в учасників освітнього процесу соціальної активності, громадянської позиції, духовної єдності поколінь. Проаналізовані у статті зразки української хорової спадщини, надані здобувачам освіти для самостійного опрацювання українського хорового репертуару у свідомій диригентсько-виконавській діяльності, розширять їх жанрово-стильові уявлення української музичної культури.
Цехмістро О. В. Диригентська підготовка вчителя музичного мистецтва засобами української хорової спадщини / Ольга Валентинівна Цехмістро, Людмила Теодорівна Данильченко, Олена Григорівна Мальцева // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах : збірка наук. праць. – Запоріжжя : КПУ, 2021. – Вип. 74. Т. 3. – С. 186-190
Keywords: національно-патріотичне виховання, музична освіта, українська хорова культура, диригентська підготовка, вчитель музичного мистецтва; national and patriotic education, musical education, Ukrainian choral culture, conducting training, music art teacher