Розвиток креативних здібностей майбутніх учителів початкової школи у процесі фахової підготовки - Полякова, Ірина (My University, 2015)
Дисертаційна робота є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми розвитку креативних здібностей майбутніх учителів початкової школи у процесі фахової підготовки. На основі аналізу теоретичних джерел уточнено поняття „розвиток креативних здібностей”. Визначено сутність розробленої технології: за допомогою комплексу традиційних та інноваційних методів і форм навчання (методичного інструментарію), з урахуванням особистісних якостей здійснювати планомірний вплив на фахову підготовку майбутніх учителів початкової школи з метою розвитку креативних здібностей. Експериментальним упровадженням зазначеної технології в процес фахової підготовки майбутніх учителів початкової школи доведено її ефективність.
Полякова І. В. Розвиток креативних здібностей майбутніх учителів початкової школи у процесі фахової підготовки : автореф. дис. … канд. пед. наук : 13.00.04 / І. В. Полякова ; Держ. вищ. навч. закл. „Донбас. держ. пед. ун-т”. – Слов’янськ, 2015. – 22 с.
Keywords: здібність, творчий процес, креативність, креативні здібності, педагогічна креативність, креатив, методичний інструментарій, критерії розвитку креативних здібностей, технологія розвитку креативних здібностей; abilities, creative process, creativity, creative abilities, pedagogical creativity, creative, methodological tools, criteria of creative abilities, technology development of creative abilities; способность, творческий процесс, креативность, креативные способности, педагогическая креативность, креатив, методический инструментарий, критерии развития креативных способностей, технология развития креативных способностей