Династичний потенціал Великого княжіння Київського у геополітичному вимірі Східної Європи (кінець ХІІІ–середина ХІV ст.) - Борисова, Ольга (My University, 2017)
У статті аналізується династичний потенціал Великого княжіння Київського під час початку і розгортання литовської експансії на землі колишньої Київської Руси. Цей потенціал був одним із важливих чинників цієї експансії. Але він привертав увагу й інших претендентів на «Київську спадщину», що в статті і розкривається.
Борисова О. В. Династичний потенціал Великого княжіння Київського у геополітичному вимірі Східної Європи (кінець ХІІІ–середина ХІV ст.) / О. В. Борисова // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. – Севєродонецьк, 2017. – № 1 (231). – С. 9–19.
Keywords: Київська Русь, Велике князівство Литовське, Руське та Жемойтське, Київське князівство, «Київська спадщина», литовська експансія, титул Rex; Kyivan Rus, Grand Duchy of Lithuania, Rus and Zhemoytia, Kyivan principality, "Kyivan heritage", Lithuanian expansion, Rex title.