Формування вокально-технічних навичок у процесі підготовки вчителя музичного мистецтва - Дубовська, Ольга; Адам`ян , Анастасія (My University, 2025)
У статті висвітлено питання формування вокально-технічних навичок у процесі професійної підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва. Розкрито сутність понять «вокальна техніка», «вокально-технічні навички», «вокальна підготовка», окреслено основні напрями та завдання, що стоять перед вищими мистецькими закладами освіти у формуванні компетентного вчителя-вокаліста. Проаналізовано сучасні підходи до організації вокального навчання, визначено ефективні методи і прийоми роботи з голосовим апаратом студентів, з урахуванням індивідуальних особливостей їхньої анатомо-фізіологічної будови, музичного досвіду та психоемоційного стану.
Keywords: вокальна техніка; педагогічна підготовка; спів; музичне мистецтво; vocal technique; pedagogical training; singing; musical art