Оцінка ефективності програми тренувань із власною вагою тіла для покращення фізичної підготовленості здобувачів вищої освіти - Момот, Юлія; Пятницька, Дар’я; Журавлева, Ірина (My University, 2025)
У роботі досліджено ефективність тренувань із власною вагою тіла як доступного засобу для покращення фізичного стану та психоемоційного здоров’я студентів в умовах сучасних стресових викликів. Автори обґрунтовують позитивний вплив регулярних силових навантажень на когнітивні функції, зниження рівня тривожності та підвищення загальної працездатності молоді. На основі п’ятимісячного експерименту доведено дієвість домашніх тренувань для корекції рівня фізичної підготовленості здобувачів вищої освіти
Keywords: фізична підготовленість; здобувачі вищої освіти; психічне здоров’я; когнітивні функції; фізичне виховання; higher education students; mental health; cognitive functions; physical education