ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНИХ АСПЕКТІВ КОНСТРУКТИВНИХ УМІНЬ СТУДЕНТІВ - Чернікова, Наталя (My University, 2016)
У статті встановлено, що нормативними державними документами передбачено формування в майбутніх учителів початкової освіти професійно-конструктивних умінь у процесі їхньої фахової підготовки. Визначено, що суперечність виникає між необхідністю прищепити майбутньому вчителю початкової школи професійноконструктивні вміння та відсутністю стратегії реалізації цього процесу в практиці підготовки фахівців; між потребою школи в молодих учителях, які володіють професійно-конструктивними вміннями, та реальними можливостями випускників. Здійснено теоретичний аналіз основних підходів до визначення сутності поняття “конструктивні вміння”. Досліджено проблему визначення місця конструктивних умінь серед педагогічних і проаналізовано зв’язок між конструктивними та проектувальними вміннями. Констатовано, що проблему формування конструктивних умінь у майбутніх учителів початкової освіти розглянуто недостатньо.
Дослідження структурно-функціональних аспектів конструктивних умінь студентів / Н. В. Чернікова // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. – 2016. – Вип. 47. – С. 376–382
Keywords: педагогічні вміння, конструювання, конструктивні вміння, проектувальні вміння; pedagogical skills, construing, constructive skills, design skills; педагогические умения, конструирование, конструктивные умения, проектировочные умения