Сучасні проблеми рухової активності здобувачів вищої освіти в період дистанційного навчання / Modern problems of motor activity of higher education students during the distance education period - Школа, Олена; Момот, Юлія (My University, 2023)
На сучасному етапі розвитку суспільства фізична культура і спорт є найважливішим фактором у формуванні, зміцненні та збереженні здоров’я людини. Одним із показників здоров’я студентів є організація їхньої рухової активності, зокрема під час дистанційного навчання. Рухова активність слугує тим елементом, що тісно пов’язує між собою в процесі розвитку і становлення всі сторони особистості. Головним завданням практичних занять в освітньому процесі є збереження здоров’я студентів, розвиток здібностей необхідних для формування конкурентноспроможного фахівця. У статті акцентується увага на значенні рухової активності в освітньому процесі та обґрунтовується значення рухової активності для життєдіяльності людини, також й при дистанційному навчанні.
Школа О. Сучасні проблеми рухової активності здобувачів вищої освіти в період дистанційного навчання / О. Школа, Ю. Момот // Дистанційна освіта в Україні: інноваційні, нормативно-правові, педагогічні аспекти : матер. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. за міжнар. участю ( Київ, 30 листопада 2022 р.). – Київ, 2023. – С. 437–442
Keywords: рухова активність, здобувачі вищої освіти, фізична культура, спорт, дистанційне навчання; motor activity, higher education students, physical culture, sport, distance learning