Вікова динаміка рівня розвитку статичної рівноваги в учнів середніх класів з вадами зору - Рядова, Л.; Шестерова, Людмила (My University, 2018)
Мета: дослідити вікову динаміку показників здатності до збереження статичної рівноваги в учнів середніх класів з вадами зору. Матеріал і методи: показники статичної рівноваги визначалися за методикою Є. Я. Бондаревського. У дослідженні взяли участь школярі середніх класів з вадами зору комунального закладу "Харківська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І–ІІІ ступенів № 12" Харківської обласної ради. Результати: розглядалися особливості динаміки показників статичної рівноваги у дітей середнього шкільного віку з вадами зору в залежності від віку та статі. Висновки: виявлено, що показники статичної рівноваги на одній нозі як з відкритими, так із закритими очима у досліджуваного контингенту з віком змінюються різноспрямовано. У дівчат спостерігалися, здебільшого, кращі показники статичної рівноваги з відкритими очима, у хлопців – із закритими.
Рядова Л. Вікова динаміка рівня розвитку статичної рівноваги в учнів середніх класів з вадами зору / Л. Рядова, Л. Шестерова // Слобожанський науково-спортивний вісник. – Харків: ХДАФК, 2018. – № 3 (63). – С. 52–56.
Keywords: вади зору, вікова динаміка, статична рівновага, утримання стійкого положення, учні середніх класів; нарушения зрения, возрастная динамика, статическое равновесие, удержание устойчивого положения, учащиеся средних классов; lack of vision, age dynamics, static equilibrium, content of a sustainable situation, middle-class pupils