Методика інтерактивного навчання спеціальних дисциплін майбутніх учителів фізичної культури - Суровов, Олексій (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.02 – теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я). – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Міністерство освіти і науки України, Харків, 2017. У дисертації проаналізовано роль інтерактивних засобів навчання в процесі професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури, розкрито соціально-педагогічні передумови їх упровадження; подано класифікацію інтерактивних методів і засобів навчання студентів за напрямом підготовки «Фізичне виховання» за цільовим призначенням; розроблено й експериментально обґрунтовано технологію використання інтерактивних засобів навчання, зокрема Інтернет-технологій та електронних засобів навчання, у процесі підготовки майбутніх учителів фізичної культури. У результаті проведеного дослідження виявлено, що переважна частина сучасних наукових досліджень у сфері підготовки педагогічних кадрів спрямована на вдосконалення цього процесу шляхом упровадження відповідних педагогічних технологій.
Суровов О. А. Методика інтерактивного навчання спеціальних дисциплін майбутніх учителів фізичної культури : автореф. дис. … канд. пед. наук : 13.00.02 / О. А. Суровов ; Харків. нац. ун-т імені В. Н. Каразіна. – Харків, 2017. – 22 с.
Keywords: професійна підготовка, майбутні вчителі, фізична культура, педагогічна технологія, інтерактивні засоби навчання.; профессиональная подготовка, будущие учителя, физическая культура, педагогическая технология, интерактивные средства обучения.; professional training, future teachers, physical education, pedagogical technology, interactive teaching tools