Сучасні гендерні стереотипи в медіапросторі як фактор впливу на соціалізацію учнівської молоді - Андреєва, Марія; Василенко, Олена; Дмитренко, Катерина (My University, 2021)
У статті розкриваються та аналізуються сучасні гендерні стереотипи, що акумулюються та нав’язуються у медіапросторі. Зазначається, що основним об’єктом впливу цих стереотипів виступає учнівська молодь, як основний споживач і користувач інформаційних ресурсів мережі Інтернет. Визначено основні механізми формування і збереження гендерної нерівності у соціальних мережах та охарактеризовано основне завдання ґендерного виховання підлітків, й визначено закономірності.
Андреєва М. О. Сучасні гендерні стереотипи в медіапросторі як фактор впливу на соціалізацію учнівської молоді / М. О. Андреєва, О. М. Василенко, К. А. Дмитренко // Духовність особистості: методологія, теорія і практика : збірник наукових праць. – Сєвєродонецьк : вид-во СНУ ім. В. Даля, 2021. – Вип. 1 (100). – С. 14–23.
Keywords: гендер, стереотипи, контент, гендерно-чутливі матеріали, медіапростір; gender, stereotypes, content, gender-sensitive materials, media space