ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОГО САМОВИЗНАЧЕННЯ ПРАВООХОРОНЦІВ НА ЗАСАДАХ ГЕНДЕРНОГО ПІДХОДУ - Нежута, Аліна (My University, 2012)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.06 – юридична психологія. – Харківський національний університет внутрішніх справ, Харків, 2012. Дисертацію присвячено дослідженню проблеми професійного самовизначення правоохоронців на засадах гендерного підходу. Висвітлено стан проблеми професійного самовизначення в сучасній науковій літературі, з’ясовано структуру, типи, рівні, фактори та кризи професійного самовизначення, проаналізовано сучасні наукові напрацювання щодо професійного становлення правоохоронців в гендерному аспекті. Досліджено гендерні особливості професійного самовизначення правоохоронців на різних етапах їх професійного становлення (курсанти першого та четвертого курсів, слідчі з професійним стажем до 3-х років), проведено на засадах гендерного підходу аналіз мотиваційного, ціннісно-смислового компонентів професійного самовизначення правоохоронців, а також системи їх ставлень до професії та суміжних правових та загальнолюдських явищ. Розроблено практичні рекомендації щодо оптимізації професійного самовизначення правоохоронців в гендерному аспекті.
Нежута А. В. Психологічні особливості професійного самовизначення правоохоронців на засадах гендерного підходу: автореф. дис. … канд. психологічних наук : 19.00.06 / А. В. Нежута ; Харків. нац. ун-т внутрішніх справ. – Харків, 2012. – 22 с.
Keywords: професійне самовизначення, мотиваційний та ціннісно-смисловий компоненти професійного самовизначення, система ставлень, правоохоронці, курсанти, слідчі, гендерний підхід; professional self-determination, motivational and value components of professional self-determination, a system of attitudes, lawmen, students, legal investigators, gender approach; профессиональное самоопределение, мотивационный и ценностно-смысловой компоненты профессионального самоопределения, система отношений, правоохранители, курсанты, следователи, гендерный подход