Музичні здібності в реалізації творчого потенціалу студентів мистецьких спеціальностей. - Коржавих, Іраїда Миколаївна; Костіна, Людмила Михайлівна; Литвинова, Ірина Євгеніївна; Юришева, Лідія Вікторівна (My University, 2019)
У статті висвітлено поняття «музичні здібності», їх складові. Розглядаються методи розвитку музичних здібностей метою яких є розвиток навичок аналітичного сприймання музичного матеріалу. Особлива увага приділяється характеристиці видів музичного слуху як важливого елемента музичних здібностей, та методам і прийомам їх розвитку. Надано рекомендації щодо розвитку музичних здібностей у студентів мистецьких спеціальностей.
Музичні здібності в реалізації творчого потенціалу студентів мистецьких спеціальностей / І. М. Коржавих, Л. М. Костіна, І. Є. Литвинова, Л. В. Юришева // Теоретичні та методологічні проблеми сучасної педагогіки та психології : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Миколаїв, 08-09 листоп. 2019 р.) / ГО «Інститут інноваційної освіти»; Наук.-навч. центр прикладної інформатики НАН України. – 2-е вид., випр. і доп. – Миколаїв : ГО Інститут інноваційної освіти, 2019. – С. 21–28.
Keywords: музичні здібності, творчий потенціал, музичне мислення; musical abilities, creative potential, musical thinking; музыкальные способности, творческий потенциал, музыкальное мышление.