Синтаксис української мови. Просте речення - Демченко, Наталія; Волкова, Ірина; Чала, Алла (My University, 2020)
У пропонованому практикумі подано перелік важливих для засвоєння курсу тем і планів до них, список літератури, опорні схеми у вигляді QR-кодів, а також систему практичних завдань, що дають можливість організувати здобувачів вищої освіти спеціальності 035 Філологія для самостійної роботи, допоможуть їм закріпити й удосконалити практичні навички аналізу синтаксичних явищ. Пропонуються схеми розбору словосполучення, простого неускладненого і простого ускладненого речення, складних конструкцій, наводяться зразки аналізу тих чи інших структур. Для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня освітньої програми Українська мова та література, викладачів.
Синтаксис української мови. Просте речення : практикум для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня / уклад.: Н. Демченко, І. Волкова, А. Чала. – Харків : ФОП Петров В. В., 2020. – 96 с.
Keywords: Синтаксис,мовна компетентність, схеми розбору словосполучення, вища освіта