Мотив національної пам’яті в романі І. Багряного «Маруся Богуславка» - Романова, Ірина (My University, 2017)
Статтю присвячено дослідженню мотиву національної пам’яті в романі І. Багряного «Маруся Богуславка», що є чинником відродження української нації в умовах радянської дійсності. Актуалізуючи важливі історичні події першої третини ХХ століття, письменник намагається осмислити їх у контексті проблем національної перемоги та поразки, що здатні консолідувати спільноту.
Романова І. В. Мотив національної пам’яті в романі І. Багряного «Маруся Богуславка» / І. В. Романова // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер. : Філологія. – Одеса, 2017. – Вип. 27. –Т. 1. – С. 39–41.
Keywords: національне буття, національна пам’ять, самоідентифікація, «місце пам’яті», забуття; national existence, national memory, identity, «place of memory», oblivion; национальное бытие, национальная память, самоидентификация, «место памяти», забвение