Основи соціалізації особистості - Андреєва, Марія; Гладун, Тетяна (My University, 2020)
Навчальне видання підготовлено відповідно до вимог навчальної програми з дисципліни «Основи соціалізації особистості». Видання містить конспекти лекцій, які охоплюють такі модулі як «Соціалізація як складова процесу формування особистості», «Фактори соціалізації» і «Виховання у контексті соціалізації». У навчальному посібнику висвітлено погляди вітчизняних і зарубіжних науковців на проблеми соціалізації особистості. Окреслене питання подано з позиції суб’єкт-суб’єктного підходу. Розкрито суть і універсальні характеристики процесу соціалізації; охарактеризовано вплив різних факторів на соціалізацію особистості. Навчальне видання призначено для викладачів та здобувачів (першого) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання зі спеціальності Соціальна робота.
Основи соціалізації особистості : конспект лекцій для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі знань Соціальна робота, зі спеціальності Соціальна робота / уклад. : М. О. Андреєва, Т. О. Гладун. – Харків, 2020. – 85 с.
Keywords: соціалізація, соціальність, соціальне виховання, виховання, фактори соціалізації, особистість, соціальні педагоги, соціальні працівники, фахівці соціальної сфери; socialization, sociality, social education, education, factors of socialization, personality, social teachers, social workers, specialists in the social sphere