Сучасний стан вивчення мікобіоти України - Рудич, Анастасія; Сумцова, Анна (My University, 2024)
Гриби та грибоподібні організми є важливою складовою екосистем. Їм властивий як паразитичний, так і вільний спосіб життя. Сапротрофний тип живлення обумовлює роль мікобіоти в колообігу речовин. Окрім того гриби можуть слугувати біоіндикаторами стану субстрату на якому вони зростають, а також ступеня антропогенного впливу на біогеоценози. Ці властивості мікобіоти зумовлюють актуальність вивчення її видового складу на території України.
Рудич А. Сучасний стан вивчення мікобіоти України / А. Рудич, А. Сумцова // Проблеми та перспективи розвитку сучасної біології та біологічної освіти: матеріали І кафедральної наук.-практ. інтернет-конф. (27 травня 2024 р., м. Харків) / за заг. ред. д.п.н., проф. Ірини Упатової. Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2024. – С. 20–29.
Keywords: біологія, мікобіота України