Розвиток емоційного інтелекту викладача вокалу як чинник ефективної взаємодії зі здобувачами освіти під час дистанційного навчання - Катречко, Анна; Кобзар, Юлія (My University, 2025)
У роботі досліджено розвиток емоційного інтелекту викладача вокалу як важливий чинник ефективної педагогічної взаємодії зі здобувачами освіти в умовах дистанційного навчання, зумовленого воєнними подіями та цифровізацією освітнього процесу. Обґрунтовано, що емоційний інтелект викладача сприяє створенню позитивного емоційного клімату, збереженню навчальної мотивації студентів, подоланню тривожності й психологічних бар’єрів у процесі онлайн-взаємодії. Проаналізовано особливості вокальної педагогіки в дистанційному форматі та визначено шляхи розвитку емоційної компетентності викладача, зокрема через самоаналіз, рефлексію, емпатійну комунікацію та педагогічну підтримку.
Keywords: емоційний інтелект; викладач вокалу; дистанційне навчання; педагогічна взаємодія; емпатія; мистецька освіта; навчальна мотивація; emotional intelligence; vocal teacher; distance learning; pedagogical interaction; empathy; art education; learning motivation