Функціонування фразеологізмів у художньому тексті - Волкова, Ірина; Масло, Ольга; Гусєв, М. В. (My University, 2021)
Робота є першим дослідженням мови творів Надії Гуменюк, зокрема фразеології одного з її романів. Як матеріал дослідження залучено великий пласт фразеологізмів, подано функціональний аналіз фразеології сьогодення. У роботі проаналізовано загальномовні, діалектні, трансформовані та індивідуально-авторські фразеологізми в прозі Н. Гуменюк, виявлено індивідуальні риси творчої манери письменниці на фразеологічному рівні. Об’єктом дослідження стала мова художнього твору. Предметом – фразеологічні одиниці, що функціонують у романі «Танець білої тополі».
Волкова І. В. Функціонування фразеологізмів у художньому тексті / І. В. Волкова, О. В. Масло, М. В. Гусєв // Таврійські філологічні наукові читання: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Київ, 29–30 січня 2021 р). – Київ : Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського, 2021. – С. 21–25.
Keywords: фразеологізм, трансіормовані фразеологізми, діалектні фразеологізми, індивідуально-авторські фразеологізми, мова художнього твору; phraseology, transiormed phraseology, dialectal phraseology, individual authorial phraseology, language of a literary work