Дидактогенні захворювання як наслідок порушення психолого-педагогічної культури вчителя - Упатова, Ірина (My University, 2024)
У статті виокремлено основні причини, прояви та наслідки педагогічного насильства та зазначено способи його запобігання. Розкрито симптоми дидактогеній учнів закладів загальної середньої освіти. Запропоновано методи роботи зі здобувачами, які страждають від дидактогеній. The article singles out the main causes, manifestations and consequences of pedagogical violence and indicates methods of its prevention. The symptoms of didactogeny of students of general secondary education institutions are revealed. Methods of working with high achievers suffering from didactogeny are proposed.
Упатова І. П. Дидактогенні захворювання як наслідок порушення психолого-педагогічної культури вчителя / Ірина Упатова // «Безпека життєдіяльності, екологія і охорона здоровʼя дітей і молоді ХХІ сторіччя: сучасний стан, проблеми та перспективи»: зб. матеріалів Міжнар. наук. практ. конф. (м. Переяслав (Київ. обл.) 30–31 жовт. 2024 р.). – Переяслав, 2024. – Вип. 14. – С. 157-164
Keywords: психолого-педагогічна культура вчителя, дидактогенія, психічне здоров’я, психічне насилля, синдром педагогічного насилля, антипедагогічні дії; psychological and pedagogical culture of the teacher, didactogeny, mental health, mental violence, syndrome of pedagogical violence, anti-pedagogical actions