Робота фахівців соціальної сфери із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах - Бєлоліпцева, Олена; Петриченко, Лариса; Білозерова, Маріанна (My University, 2022)
Навчально-методичний посібник «Робота фахівців соціальної сфери із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах» присвячений особливостям соціальної та соціально-педагогічної роботи із сім’ями, які не в змозі вирішити власні родинні проблеми самостійно та потребують допомоги, особливостям технологій роботи фахівців соціальної сфери з такими сім’ями. Значну увагу приділено теоретичним основам практичної роботи із сім’ями в різні історичні періоди. Посібник сприятиме підвищенню професійного рівня соціальних працівників та соціальних педагогів, забезпечуючи необхідним технологічним інструментарієм їхню взаємодію із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Призначено для викладачів соціонімічних дисциплін та здобувачів, які навчаються за спеціальністю «Соціальна педагогіка»/«Соціальна робота», практиків соціальної сфери.
Робота фахівців соціальної сфери із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах : навч.-метод. посіб. для здобувачів фахової передвищої освіти та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти / уклад. : О. В. Бєлоліпцева, Л. О. Петриченко, М. В. Білозерова – Харків, 2022. – 78 с.
Keywords: соціальна робота, фахівці соціальної сфери, сім'я у складних життєвих обставин; social work, specialists in the social sphere, family in difficult life circumstances