Мотивація бігунів-аматорів до участі в пробігах на довгі дистанції та марафоні - Шестерова, Людмила; Помпа, Ольга; Аксьонов, Володимир (My University, 2024)
В роботі представлені результати дослідження мотивації бігунів-аматорів вікової категорії 35-60 років, які здійснюють підготовку до участі в масових легкоатлетичних пробігах. Встановлено, що основною метою їх підготовки, всупереч існуючим рекомендаціям, є досягнення спортивного результату. Зроблено висновок про необхідність розробки моделі індивідуальної системи підготовки до легкоатлетичних пробігів бігунів-аматорів зрілого віку.
Шестерова Л. Є., Помпа О. В., Аксьонов В. В. Мотивація бігунів-аматорів до участі в пробігах на довгі дистанції та марафоні / Л. Є. Шестерова, О. В. Помпа, В. В Аксьонов // Здоров’я нації і вдосконалення фізкультурно-спортивної освіти: матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф., 25-26 квітня 2024 р. / ред. колегія А. В. Кіпенський, [та інші]. – Харків, 2024. – С. 338-341.
Keywords: Марафонський біг, масові легкоатлетичні пробіги, бігуни-аматори, мотивація; Marathon running, mass athletics runs, amateur runners, motivation