Методичні особливості використання smart – технологій у навчанні інформатики в ЗЗСО - Фарафонова, Анастасія (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню методичних особливостей використання SMART-технологій у навчанні інформатики в закладах загальної середньої освіти. У роботі йдеться про теоретичні засади застосування SMART-технологій як інноваційного інструменту для підвищення ефективності навчального процесу та формування інформаційної культури учнів. Проаналізовано сучасні педагогічні підходи до впровадження цифрових технологій в освітню діяльність, а також оцінено їх вплив на розвиток ключових компетентностей учнів з інформатики. Основне увага зосереджена на визначених методичних підходах до інтеграції SMART-технологій у навчальні програми, розробці рекомендацій для вчителів щодо ефективного використання інструментів SMART у класі, а також створених умов для підвищення мотивації учнів до вивчення інформатики через інтерактивні форми навчання. У результатах проведеного дослідження пропонуються методичні рекомендації, які можуть бути використані для підвищення якості навчання інформатики в школах. The master's thesis is devoted to the study of methodical features of the use of SMART technologies in the teaching of informatics in institutions of general secondary education. The paper deals with the theoretical principles of using SMART technologies as an innovative tool for increasing the effectiveness of the educational process and forming the information culture of students. Modern pedagogical approaches to the implementation of digital technologies in educational activities were analyzed, as well as their impact on the development of key competencies of students in computer science was evaluated. The main focus is on the determined methodical approaches to the integration of SMART technologies into educational programs, the development of recommendations for teachers on the effective use of SMART tools in the classroom, as well as the conditions created to increase the motivation of students to study computer science through interactive forms of education. The results of the research offer methodical recommendations that can be used to improve the quality of computer science education in schools.
Фарафонова А. М. Методичні особливості використання smart – технологій у навчанні інформатики в ЗЗСО : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра зі спеціальності 014 : Середня освіта (Інформатика) / Анастасія Фарафонова ; наук. керівник Ірина Щербак. – Харків, 2023. – 93 с.
Keywords: SMART-технології, навчання інформатики, методичні особливості, загальна середня освіта, цифрові технології, інтерактивне навчання; SMART technologies, computer science education, methodical features, general secondary education, digital technologies, interactive learning