Управління процесом формування комунікативної компетентності учнів початкових класів - Репко, Інна Петрівна; Григор’єва, А. С. (My University, 2023)
В умовах сьогодення вагомого значення набула проблема формування комунікативних навичок у дітей. Наразі заклади загальної середньої освіти орієнтовані на формування розумних, творчих і позитивних особистостей, здатних жити в кардинально нових умовах, реалізовувати себе в житті, досягати успіху та сприяти розвитку суспільства. Вчителі покликані не лише надавати учням певний формально визначений рівень знань, а мають допомогти бути мобільними, швидко адаптуватися до різних соціальних ролей, мислити творчо та приймати креативні рішення у процесі комунікації. У матеріалах автори повною мірою та комплексно розкрили теоретичну сутність явища комунікативна компетентність, подали визначення комунікативної компетентності. In today's conditions, the problem of forming communication skills in children has acquired great importance. Currently, general secondary education institutions are focused on the formation of intelligent, creative and positive individuals who are able to live in radically new conditions, realize themselves in life, achieve success and contribute to the development of society. Teachers are called not only to provide students with a certain formally defined level of knowledge, but also to help them be mobile, quickly adapt to different social roles, think creatively and make creative decisions in the process of communication. In the materials, the authors fully and comprehensively revealed the theoretical essence of the phenomenon of communicative competence, provided a definition of communicative competence.
Репко І. П. Управління процесом формування комунікативної компетентності учнів початкових класів / І. П. Репко, А. С. Григор’єва // Сучасні тенденції розвитку науки й освіти в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів : ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. ( м. Мукачево, 18-19 травня 2023 р. ). – Мукачево : Вид-во МДУ, 2023. – С. 134-135
Keywords: управління, комунікативна компетентність, учні початкових класів; management, communicative competence, students of primary grades