Кіберфутбол: впровадження на сучасних уроках та заняттях з фізичного виховання - Суровов, Олексій; Христенко, Дмитро; Калашник, Дмитро (My University, 2024)
Цифрові технології сучасності вже дозволили перенести безліч відомих спортивних ігор у , не є виключенням і футбол. В статі проаналізовано сучасний стан світової індустрії кіберспорту та визначені основі закономірності її розвитку протягом останніх років. Віртуальний футбол дає можливість влаштовувати справжні турніри, залучаючи гравців з різним рівнем підготовки, віком та статі (Рис 1). Кіберфутбол дозволяє вивчати правила, техніку і тактику цієї спортивної гри в режимі симуляторної гри. Визначено, що що розвиток цифрових технологій значно вплинув на всі аспекти суспільства, включаючи соціокультурні сфери життя. Це призвело до появи нового виду дозвілля – комп’ютерних ігор, які стають не лише розважальними, але і важливим елементом культурного спадку молодого покоління. Таким чином, враховуючи розвиток кіберспорту та його вплив на сучасну культуру, можна побачити, що він стає не лише пасивним видом розваги, але й активним чинником формування нових цінностей, інтересів та способів спілкування серед молоді. Доведено, що кіберспорт дуже допоможе налагодити контакт між вчителем, викладачем та здобувачами освіти. Це дозволить спілкуватись між ними на одній мові, перебуваючи так би мовити «на одній хвилі». Заняття та заходи стають набагато цікавішими та поглибленими у цікавому багатограному цифровому світі. Кіберспорт надає величезну кількість навичок, необхідних для життя в сучасному суспільстві. Актуалізовано, що впровадження кіберфутболу на сучасних уроках та заняттях з фізичного виховання може бути мотивуючим ефективним інструментом для залучення здобувачів освіти до активного способу життя та розвитку фізичних здібностей, але потребує
Суровов О. А. Кіберфутбол: впровадження на сучасних уроках та заняттях з фізичного виховання / О. А. Суровов. Д. О. Христенко, Д. С. Калашник // Успіхи і досягнення у науці, 2024. – № 2(2). – С. 396–405.
Keywords: кібергравці, кіберспорт, кіберфутбол, кібертурнір, поступальний розвиток; Cyber-gamers, cyber sports, cyber tournament, progressive development