Спортивно-педагогічне вдосконалення. Футзал - Суровов, Олексій; Калінін, Костянтин; Кулаков, Д. (My University, 2022)
Навчально-методичний посібник укладено відповідно до програмних вимог освітнього компоненту«Спортивно-педагогічне вдосконалення.Футзал» для здобувачів вищої освіти освітньо-кваліфікаційного рівня: «Бакалавр». Авторами зібрано та проаналізовано матеріал з футзалу, розкрито структуру та зміст освітнього компоненту«Спортивно-педагогічне вдосконалення.Футзал». Запропоновано теоретичний матеріал з історії розвитку гри у футзал, розглянуто техніку, тактику, фізичну підготовку,методи ізасоби відновлення спортсменів у футзалі. Також у роботі представлені повніофіційні правила гри у футзал 2020/21 рр.,методичні рекомендаціі для суддівствау змаганнях з футзалу. Навчально-методичний посібник призначено для здобувачів освіти закладів вищої освіти спеціальності Середня освіта (Фізична культура), а також для викладачів, тренерів, суддів футзалу, з метою формування професійно-педагогічних знань, умінь та навичок, необхідних для роботи в різних сферах системи фізичної культури та спорту, з дітьми шкільного віку.
Спортивно-педагогічне вдосконалення. Футзал : навч.-метод. посіб для здобувачів 1 (бакалаврського) рівня вищої освіти / уклад. : О. А. Суровов,К. Є. Калінін, Д. В. Кулаков; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2022. – 200 с.
Keywords: футзал, гра у футзал, суддівство змагання з футзалу, фізична культура та спорт, діти шкільного вікуу; futsal, playing futsal, refereeing futsal competitions, physical education and sports, school children