Особливості сучасного англійського молодіжного сленгу - Совенко, Анастасія (My University, 2019)
Робота присвячена проблемі сучасного молодіжного сленгу в англійській мові. Існують різні думки про роль сленгу в лінгвістиці та різні підходи до вивчення цього мовного явища. Важко прослідкувати за усіма змінами у його розвитку, оскільки розвивається сленг у процесі повсякденного життя, ми самі постійно додаємо нові слова та вирази. Деякі слова, що відносяться до сленгу, зникають майже так само швидко, як виникли. Ці процеси відбувається через спроби спростити мову. А в сучасному світі – ще частіше, оскільки зараз основною рушійною силою є інтернет, соціальні мережі. Об’єкт дослідження – сленг у сучасній англійській мові. Предмет дослідження – використання молодіжної сленгової лексики. Мета роботи – виявити та проаналізувати вербальні засоби, що стосуються сленгу. Завдання роботи: 1) проаналізувавши лінгвістичні матеріали, обґрунтувати визначення терміну «сленг» та його етимологію; 2) виявити основні риси сучасного англійського сленгу; 3) дослідити одиниці сленгу та способи їх виникнення в англійській мові; 4) дослідити та охарактеризувати види сленгу. Матеріалом дослідження послужили вибірки з авторитетних словників та підручників, а також художніх творів, що містять матеріал за темою. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків і списку використаних джерел та додатку у вигляді конспекту уроку. У вступі обгрунтовується актуальність теми дослідження, визначаються об'єкт, предмет, мета та завдання дослідження, структура роботи, а також методи дослідження. У першому розділі розглядається поняття сленгу, його етимологія та основні види сленгових одиниць. У другому розділі проводиться аналіз різних видів сленгу та їх особливості. У висновку стисло підбиваються підсумки всього проведеного дослідження та формулюються висновки. У списку використаних джерел представлені матеріали, які були використані при складанні даної роботи. У додатках представлений конспект уроку для учнів старших класів за темою «Сленг в англійській мові».
Keywords: сленг, молодіжний сленг, англійська мова, жаргонізм, мобільний сленг; slang, youth slang, English language, jargonism, mobile slang; сленг, молодежный сленг, английский язык, жаргонизм, мобильный сленг