Основні шляхи педагогічної взаємодії школи та сім’ї у вихованні молодших школярів - Харківська, Алла Анатоліївна (My University, 2020)
У статті проаналізовані дефініції «педагогічна взаємодія» і «взаємодія школи та сім’ї». Виявлено, що ключову роль у сучасній реформі відведено педагогам як агентам змін, які використовуючи закорінені в національній педагогічній традиції позитивні здобутки, побудують нові взаємовідносини між учасниками освітнього процесу на засадах взаєморозуміння, спільності інтересів у прагненні до якісної освіти. Обґрунтовано, що педагогічна взаємодія – це взаємний вплив педагогів та батьків один на одного, в результаті чого відбувається виховання молодших школярів. Це завдання реалізовується у спільній діяльності учителя з батьками, а також передбачає їх взаєморозуміння, спільність інтересів та прагнень.
Харківська А. А. Основні шляхи педагогічної взаємодії школи та сім’ї у виховання молодших школярів / А. А. Харківська // Молодь і ринок. – 2020. – № 6-7 (185–186). – С. 57-61
Keywords: педагогічна взаємодія; взаємодія школи та сім’ї; напрями роботи з батьками; фактори взаємодії сім’ї та школи; форми роботи школи з батьками: pedagogical interaction; school-family interaction; areas of work with parents; family-school interaction factors; forms of school work with parents