Психолого-педагогічний супровід адаптації дітей з РАС до навчання в умовах інклюзії РАС - Сироватська, Єва (My University, 2024)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню психолого-педагогічного супроводу адаптації дітей з расовими відмінностями до навчання в умовах інклюзивної освіти. В роботі розглядаються основні аспекти психолого-педагогічної підтримки, яка сприяє гармонійному розвитку дитини в умовах різноманіття, соціальної інтеграції та підвищення ефективності навчання. У дослідженні аналізуються особливості адаптаційних процесів у дітей з расовими відмінностями, враховуючи психологічні та педагогічні чинники, що впливають на їх інтеграцію в освітній процес. Авторка вивчає методи та технології психолого-педагогічного супроводу, які забезпечують успішну соціалізацію та адаптацію дітей до шкільного середовища в умовах інклюзії. Запропоновані практичні рекомендації для педагогів і психологів, спрямовані на створення інклюзивного середовища та розвитку особистісного потенціалу дітей з расовими відмінностями. Робота має значення для вчителів, психологів, вихователів і науковців у сфері спеціальної освіти, а також для фахівців, які працюють в інклюзивних закладах освіти
Сироватська Є. Психолого-педагогічний супровід адаптації дітей з РАС до навчання в умовах інклюзії РАС : бакалаврська робота освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр за спеціальністю 016 Спеціальна освіта / Є. Сироватська ; наук. кер. А. Пєхарєва. – Харків, 2024
Keywords: психолого-педагогічний супровід, адаптація дітей, расові відмінності, інклюзія, соціальна інтеграція, спеціальна освіта; psychological and pedagogical support, adaptation of children, racial differences, inclusion, social integration, special education