The education role in the development of the information society - Imber, Viktoriia; Kovtun, Natalia; Zaitsev, Ihor; Solodchuk, Alona; Borzyk, Olena (My University, 2023)
У статті охарактеризовано ретроспективу практики країн, що зараджує переконанню ознак національного характеру. Цей досвід суміщає в собі підтримку традицій жаги прислухатися до вимог нинішнього розвиненого світу. Одним із найважливіших шляхів урядових перетворень у різних країнах світу є децентралізація порядків державного керівництва, а також у галузі освіти, у ході якої ведеться поділ прав між гілками влади різних рівнів. У статті велику увагу приділено на дослідженні систем освіти у країнах Європейського Союзу, а також США, Канади та інших країн, їх особливостей в інформаційному суспільстві. Стаття показує подібні підходи в організації навчального процесу. Показано порівняльний аналіз значення системи освіти та методики підготовки майбутніх спеціалістів у зарубіжних країнах та Україні. Ми розкрили ознаки національної системи освіти за структурними рекомендаціями, наслідками навчання та іншими ресурсами відносно інших країн, що дозволить дипломатам, менеджерам оцінювати наслідки освітньої практики, характеризувати покращення державної політики у сфері освіти та приймати зважені рішення щодо її вдосконалення. Потребує врахування ідей неперервності, відкритості та випереджаючого розвитку підготовка фахівців у сучасному інформаційному суспільстві. Стаття аналізує перспективи творчого застосовування передових переконань різних країн світу для підготовки фахівців в Україні в умовах сучасного інформаційного суспільства.The article describes the retrospective of the countries' practice, which gives rise to the conviction of the signs of national character. This experience combines the support of traditions with a desire to listen to the demands of today's developed world. In the article, great attention is paid to the study of education systems in the countries of the European Union, as well as the USA, Canada and other countries, their features in the information society. The article shows similar approaches in the organization of the educational process. We revealed the signs of the national education system based on structural recommendations, the consequences of training and other resources relative to other countries, which will allow diplomats and managers to evaluate the consequences of educational practice, characterize the improvement of state policy in the field of education and make informed decisions about its improvement. The training of specialists in the modern information society requires taking into account the ideas of continuity, openness and anticipatory development. The article analyzes the prospects of creative application of the advanced beliefs of different countries of the world for the training of specialists in Ukraine in the conditions of the modern information society.
The education role in the development of the information society / V. Imber, N. Kovtun, I. Zaitsev, A. Solodchuk, O. Borzyk // Progressive ideas of the world’s leading countries. Amazonia Investiga, 2023 – Volume 12, Issue 61. – P. 33-40
Keywords: освіта, передові ідеї, інформаційне суспільство, провідні країни, підготовка спеціалістів; education, advanced ideas, information society, leading countries, training of specialists