Знахідки рідкісних на Полтавщині видів комах, виключених із Червоної книги України в 2021 р. - Філатов, Михайло; Маркова, Тетяна; Філатова, Ольга (My University, 2025)
Мета статті полягає в оприлюдненні даних щодо власних знахідок видів комах, що були виключені із списку, що підготовлений для нового видання Червоної книги України і ще не увійшли до регіонального Червоного списку. Дослідження, проведені території Кременчуцького району Полтавської області. В результаті досліджень були виявлені 2 видів комах, що були занесені до Червоної Книги України (2009). Це представники Lepidoptera, а саме Papilio machaon, для якого ми виявили 5 локацій і Iphiclides podalirius – 4 локації. Для кожної з 9 знахідок наведено адміністративне розташування, координати GPS, чисельність популяції
Keywords: Червона книга України; ентомофауна; Полтавська область; Red Book of Ukraine; entomofauna; Poltava region